Uitkijken naar last-minute vakanties

Serieus nu, een last-minute, da's toch goedkoper dan een 'gewone' reis? Is dat echt zo? We nemen de proef op de som.

Het grootste plezier van op reis gaan is natuurlijk het plannen, vooruitdenken, verlangen, er naar uit kijken. Vanaf het moment dat je werkelijk op je bestemming bent aangekomen is het spannendste er wel af.

Stel nu dat je vandaag een last-minute boekt naar hotel Fiesta Park in Benidorm (want daar willen we toch allemaal heen, is het niet? Stiekem, eerlijk nu?) dan kan dat voor de vrolijke prijs van € 180. Vertrekken doe je voor deze prijs op 18 december. Dat maakt dat je 35 dagen kan uitkijken naar je vakantie. Je betaalt dus € 5,14 per dag aan verlangen.

Kies je echter vandaag, als een goede huisvader, voor een verblijf in dat zelfde hotel, maar dan met vertrek op 5 juli 2014, dan kost die reis je € 717. Voor een goede 230 dagen verlangend uitkijken naar zon, zee, friet, Vlamingen in het Blankenberge van de Costa Blanca, betaal je dus maar € 3,12 per dag.

Stel je voor: voor slechts € 3,12 per dag kan je wel 230 dagen lang praten over je volgende reis. Je hebt wel 230 dagen een gespreksonderwerp bij collega's, vrienden, familieleden en onbekenden op de tram. Een koopje dus. Voor een last-minute betaal je vlotjes € 2 per dag meer en je kan er per definitie minder lang over praten.

Niet twijfelen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

De geur van mijn grootvader

Mijn obsessie met Charles Rosel, un grand décorateur

Sociale strijd van Pellizza tot Vanfleteren, van Milaan tot Clabecq