Hillary Clinton never wastes a good crisis!

Ik ben nog steeds helemaal van mijn melk! Gisteren was Hillary Clinton te gast in het Europees Parlement en maakte ze tijd voor een ontmoeting met jonge politici. Een tiental jongeren kon een vraag stellen en met mijn smekende blik moet ik de aandacht van La Clinton getrokken hebben. Ik kreeg de kans om mijn vraag te stellen:

'Hoe kan de huidige economische en financiële crisis een uitdaging zijn die tegelijk ook een oplossing biedt voor het klimaatprobleem?' - or something like this, in - heel licht hakkelend Engels. Ik kon niet meer op het woord 'sustainable' (duurzaam? equitable?) komen, maar bon. Klik door daar deze link om haar antwoord te zien/horen (doorschuiven naar ongeveer 10u57 minuten - beetje raar systeem)

Dit staat te lezen op de website van het Europees Parlement:

Bram, een jonge socialist uit België, vroeg hoe de twee uitdagingen, de klimaatverandering en de economische crisis, kunnen worden gecombineerd. Clinton antwoordde dat het fout zou zijn om de uitdagingen van klimaatverandering nog één dag uit te stellen: "Onze nieuwe overheid is 100% toegewijd omdat u weet dat de overheid dit voor de machtswisseling in het Witte Huis niet was. We doen ons best om de verloren tijd in te halen." "De vraag waar wij allemaal een antwoord op moeten vinden is hoe wij de gehele wereld naar Kopenhagen moeten leiden. Wij moeten China, India, Indonesië en andere ontwikkelingslanden naar Kopenhagen brengen: het is niet genoeg als Europa en de VS proberen om iets te doen." In deze context haalde zij de stafchef van Barack Obama, Rahm Emanuel, aan die zei: "Verspil nooit een goede crisis!"

Reacties

Was je van je melk door het feit dat ze jou vraag beantwoordde, of was je van je melk door de inhoud van haar antwoord?

Populaire posts van deze blog

De geur van mijn grootvader

Mijn obsessie met Charles Rosel, un grand décorateur

Sociale strijd van Pellizza tot Vanfleteren, van Milaan tot Clabecq